Nieuwe zoekacties in zaak kasteelmoord

22/02/12 om 11:31 - Bijgewerkt om 11:31

Woensdag werden opnieuw zoekacties gehouden in het kader van de kasteelmoord in het bos in Maria-Aalter. De drie verdachten tekenen ondertussen beroep aan tegen hun aanhouding.

Nieuwe zoekacties in zaak kasteelmoord

© Belga

"Wij zijn inderdaad met enkele technische zoekacties bezig", zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. "Wat we precies zoeken, kan ik in het belang van het onderzoek niet vertellen."

Vermoedelijk zijn de speurders op zoek naar het moordwapen waarmee Stijn Saelens om het leven werd gebracht.

In beroep tegen verlengde aanhouding

Ondertussen gaat meester Jef Vermassen, de advocaat van arts André G., in beroep tegen de verlengde aanhouding van zijn cliënt.

De schoonvader van Saelens moet nu binnen de twee weken voor de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent komen.

Ook zijn zoon Peter G. en Pierre S. (Serry) gaan in beroep tegen hun aanhouding.

De raadkamer van Brugge besliste om de drie verdachten in het dossier van de kasteelmoord in de cel te houden. Het gaat om André G., zijn zoon Peter G. en tussenpersoon Pierre S..

Meester Vermassen zei dat hij in beroep gaat tegen de handhaving van de raadkamer. Over het dossier zelf repte hij met geen woord.

Vermassen verdedigt zich

Op Radio 1 in het programma De Ochtend verdedigde de strafpleiter zichzelf. Hij wilde enkel zeggen dat er beroep komt, maar niet waarom: "Er zijn veel redenen waarom men in beroep kan gaan. Men mag daar geen conclusies aan vastknopen."

Over de speculaties dat hij André G. niet meer zou willen verdedigen zei hij dat hij dat "voorlopig" blijft doen. "Ik lees dat er collega's van mij in de kranten anoniem zeggen dat ik een bocht aan het voorbereiden ben en dat ik mijn cliënt niet meer zou willen verdedigen. Er zijn blijkbaar veel collega's die mij graag anoniem de les willen spellen. Maar er is er maar één die dat kan en dat is de stafhouder."

Er is wel een probleem, gaf Vermassen toe, als ook de weduwe van Stijn Saelens zich burgerlijke partij stelt: Vermassen was vroeger haar advocaat en dan is er sprake van tegenstrijdige belangen.

'Spreek de waarheid'

Vermassen verantwoorde zich ook voor de perceptie die hij creëerde door te zeggen dat hij zijn cliënt had gevraagd de waarheid te spreken. Dat is helemaal niet vreemd, klonk het: "Ik vraag dat aan al mijn cliënten. Ik kan hen maar goed verdedigen als ik alles weet." (SD/TE)

Onze partners