Nieuwe zoekactie naar wapens Bende van Nijvel in Haacht

10/07/12 om 06:43 - Bijgewerkt om 06:43

De speurders die de misdaden van de Bende van Nijvel onderzoeken zijn in Tildonk bij Haacht aan een nieuwe zoektocht begonnen.

Nieuwe zoekactie naar wapens Bende van Nijvel in Haacht

© Belga

In Tildonk bij Haacht zijn de speurders die de misdaden van de Bende van Nijvel onderzoeken begonnen met een grootschalige zoekactie in natuurgebied de Wilde Heide. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

De speurders zouden ervan overtuigd zijn dat in Tildonk een aantal wapens - of minstens wapenonderdelen - van de Bende verborgen liggen. Ook hopen ze er een lijk te vinden van een van de daders. Dat kan voor een doorbraak in het onderzoek zorgen. Het is niet duidelijk waarom de speurders precies naar het natuurgebied trokken. Maar volgens gerechtelijke bronnen zouden er wel degelijk goede aanwijzingen zijn dat er wapen(onderdelen) verborgen liggen.

Zoektocht in kanaal in Ronquières leidde naar Haacht

Het gerecht denkt dat het op het goede spoor zit. "Dat getuigt de grootschaligheid van de zoekactie in de bossen in Tildonk, die maar liefst twee weken in beslag kan nemen", schrijft Het Nieuwsblad. Bij eerdere zoekacties in het kanaal in Ronquières werd in 1985 en 1986 al een groot aantal wapens gevonden. De speurders hebben onderzocht waar die vandaan kwamen en wie er mogelijk ooit mee in contact is gekomen. Daarbij zijn ze uitgekomen in de Wilde Heide in Tildonk.

In de jaren 80 vielen bij aanslagen die werden toegeschreven aan de Bende van Nijvel 28 doden. De Bende sloeg vooral toe in warenhuizen. (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners