Nieuwe verdachte verhoord in zaak kasteelmoord

06/06/13 om 09:39 - Bijgewerkt om 09:39

Speurders hebben een nieuwe verdachte verhoord in het onderzoek naar de moord op kasteelheer Stijn Saelens.

Nieuwe verdachte verhoord in zaak kasteelmoord

© Belga

In het onderzoek naar de kasteelmoord op Stijn Saelens hebben de Brugse speurders in alle stilte een verdachte opgepakt. Het gaat om Paul K. (44), de boezemvriend van schutter Ronny Van Bommel (49). Omdat zijn DNA hem vrijpleitte, werd de Nederlander weer vrijgelaten. Dat bericht Het Nieuwsblad.

Tweede schutter

Paul K. uit Eindhoven werd vorige week opgepakt door de Nederlandse politie, onder de verdenking dat hij de tweede schutter zou zijn die Stijn Saelens op 31 januari 2012 heeft doodgeschoten. De Eindhovenaar werd afgelopen vrijdag aan België uitgeleverd, en een dag later al voor de Brugse onderzoeksrechter Koen Wittouck gebracht.

Ziek

"Het klopt dat wij vorige week een Nederlander hebben ondervraagd", bevestigt de Brugse procureur Jean-Marie Berkvens. "De man is ondertussen weer vrijgelaten". Op zondag zou Paul K. alweer terug naar Nederland gebracht zijn.

De Brugse speurders weten al lang dat de moord op Saelens door twee mannen gepleegd werd. Zo was Van Bommel veel te ziek om bijvoorbeeld in zijn eentje het lijk van Saelens te kunnen verplaatsen. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners