Nieuwe sneeuw zorgt vooral in Wallonië voor problemen

23/12/10 om 20:08 - Bijgewerkt om 20:08

Een nieuwe sneeuwzone heeft donderdag de avondspits bemoeilijkt. De luchthaven van Charleroi was dicht.

Hevige sneeuwval veroorzaakt donderdagavond heel wat problemen op de wegen in Wallonië. Op delen van het wegennet is verkeer van zware vrachtwagens sinds 16 uur weer verboden. De luchthaven van Charleroi ging om 19.40 uur dicht.

De nieuwe sneeuwval had volgens het Vlaams Verkeerscentrum een vrij beperkte impact in Vlaanderen. Van de ongeveer 450 kilometer file die er in de vooravond in België stond, was minder dan 100 kilometer op het conto van Vlaanderen te schrijven.

Het verkeer in Wallonië had wel zwaar te lijden onder de sneeuw. Op delen van de autosnelwegen en de grote gewestwegen was vrachtwagenverkeer verboden nadat verschillende tientonners door het gladde wegdek in de problemen waren gekomen. In de provincie Luxemburg was er sprake van chaos op de weg.

De luchthaven van Luik was donderdagnamiddag een kleine twee uur dicht. In de loop van de avond ging de luchthaven van Charleroi dicht wegens de hevige sneeuwval.

De woordvoerder van Brussels Airport kondigde aan dat de combinatie van hevige sneeuwval, felle wind en beperkte zichtbaarheid zowel donderdagavond en -nacht als vrijdagochtend mogelijk een invloed kan hebben op het vluchtaanbod.

In de loop van de dag gingen wel zo goed als alle vluchten op de luchthaven van Zaventem door.

Lees meer over:

Onze partners