Nieuwe ontmoeting tussen regeringstop en sociale partners gepland

09/11/12 om 20:13 - Bijgewerkt om 20:13

De sociale partners en de federale regeringstop hebben kort vergaderd. De Groep van 10 en de topministers zullen later weer samenzitten.

Nieuwe ontmoeting tussen regeringstop en sociale partners gepland

© Belga

De sociale partners en de federale regeringstop hebben kort vergaderd. Rond 19 uur verlieten de leden van de Groep van 10 en de topministers, aangevuld met de ministers van Werk en Landbouw, de Wetstraat 16. Opnieuw werd er geen commentaar gegeven na afloop. Volgende week is een nieuwe vergadering gepland, in principe op vrijdag, zo werd achteraf vernomen via de woordvoerder van premier Elio Di Rupo.

Na een uur zat de vergadering op het kabinet van de premier er alweer op. De leden van de Groep van 10 en het kernkabinet hadden elkaar al maandag ontmoet. De bedoeling is dat de sociale partners zelf pistes aandragen voor de relance van de economie, op basis van de acht thema's van het sociaal overleg die in juni werden vastgelegd. De regering wil immers naast de begroting ook steunmaatregelen uitwerken voor de werkgelegenheid en de ondernemingen.

Het kernkabinet zal nu de begrotingsbesprekingen even verderop voortzetten in de Lambermont, de ambtswoning van de premier. (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners