Nieuwe moord in zaak van kasteelmoord

16/11/12 om 09:09 - Bijgewerkt om 09:09

Een truckhandelaar had een stevige ruzie met een verdachte in de kasteelmoord en werd onlangs vermoord teruggevonden.

Nieuwe moord in zaak van kasteelmoord

© Belga

Het lichaam van Patrick B. (39) werd woensdagochtend op de oprit van zijn villa in Bree aangetroffen. De man werd neergeschoten. Speurders zijn ervan overtuigd dat dit het werk was van een geoefende schutter uit het misdaadmilieu, schrijft Het Laatste Nieuws. Het gerecht denkt aan een afrekening.

Sportwagen

Het slachtoffer had minstens één vijand: autohandelaar Johnny Van Lingen (37). Hij zit sinds enkele weken in voorhechtenis in het kader van het onderzoek naar de zogenaamde kasteelmoord. Het Brugse gerecht denkt dat hij de auto liet verdwijnen waarmee het lijk van kasteelbewoner Stijn Saelens werd vervoerd.

Van Lingen zou begin dit jaar een gestolen vrachtwagen geleverd hebben aan B., in ruil voor een wagen. B. brak echter zijn woord en verkocht de sportwagen aan iemand anders.

"Van al mijn schuldenaars staat B. bovenaan mijn lijst", liet Van Lingen zich onlangs nog in een driftige bui ontvallen, aldus de krant.

Btw-fraude

Patrick B. moest zich dinsdag nog voor het gerecht verantwoorden voor btw-fraude. Van Lingen is een van de medeverdachten in die zaak. In het Belang van Limburg stelt de advocaat van Patrick B. dat de moord en het proces allicht niet gelinkt zijn aan elkaar. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners