Nieuw terreuronderzoek tegen Sharia4Belgium

17/07/12 om 04:58 - Bijgewerkt om 04:58

Het federaal parket verdenkt de fundamentalistische groep van Fouad Belkacem ervan dat ze jongeren te rekruteert voor de jihad in landen als Jemen en Tsjetsjenië.

Nieuw terreuronderzoek tegen Sharia4Belgium

© Belga

Het nieuwe terreurdossier komt bovenop het eerder opgestarte onderzoek naar het aanzetten tot haat. Dat melden verscheidene kranten dinsdag.

Heilige oorlog
Fouad Belkacem, de leider en woordvoerder van Sharia4Belgium, zou volgens terrorismespeurders zware druk uitoefenen op moslimjongeren om in het buitenland te gaan vechten in de jihad of heilige oorlog.

Het parket, dat geen commentaar op het lopende onderzoek wil geven, besloot enkele maanden geleden al die mogelijke terrorismelink te onderzoeken na een resem incidenten. Zo werden begin mei twee Belgische sympathisanten van ­Sharia4Belgium in Jemen gearresteerd op verdenking van banden met de terreurbeweging Al Shabaab.

Terreurproces
Volgens de plaatselijke inlichtingsdiensten stonden de jonge Antwerpenaren op het punt toe te treden tot de groep. Half juni werden ze door de Jemenitische overheid het land uitgezet.

In Mechelen loopt dan weer een groot terrorismeproces. Veertien beschuldigden staan er terecht voor deelname aan terroristische activiteiten, het leiden van een terroristische groepering en inbreuken tegen de wapenwetgeving. Onder hen eveneens leden van Sharia4Belgium.

Sharia4Belgium ontkent alle aantijgingen. (Belga/TV)

Onze partners