Nieuw politieonderzoek in proces Janssen

26/09/11 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

Naar aanleiding van Ronald Janssens verwarrende verklaringen afgelopen vrijdag heeft de politie hem opnieuw ondervraagd.

Nieuw politieonderzoek in proces Janssen

© Belga

Bij het begin van het assisenproces van Ronald Janssen in Tongeren liet openbare aanklager Patrick Boyen weten dat hij afgelopen weekend de politie de opdracht gaf om twee dames te identificeren en te verhoren, met wie Janssen naar eigen zeggen op terras zat in een café in Diest in april 2007.

"Politiemensen hebben Janssen zelf ook zaterdag herverhoord omwille van zijn verklaringen van vrijdag", aldus Boyen. Vorige vrijdag had Janssen de ouders van zijn drie slachtoffers Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus immers tot wanhoop gedreven door zowat alle eerder afgelegde verklaringen in te trekken.

De seriemoordenaar beweerde dat hij die bewuste vrijdag - 27 april 2007 - op een terras in Diest uren heeft zitten te pintelieren met zijn cafévriendinnen José en Liliane en dat hij enorm dronken was, maar dat spreken de dames zelf formeel tegen. "Want wij zaten op vrijdagavond nooit met Ronald Janssen op café, we spraken 's woensdags af. En Janssen dronken? In al die jaren hebben wij hem nooit zat gezien. Hij liegt, op onze kap", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Nonsens"
Zowel Liliane (65), die inmiddels aan de kust woont, als zestiger José uit Diest, kreeg zaterdag de gerechtelijke politie over de vloer. En allebei hebben ze de beweringen van de psychopaat afgedaan als nonsens. "Het enige wat klopt - en waar Janssen dan ook gretig misbruik van heeft gemaakt - is dat José en ik hem wel degelijk kennen", zegt Liliane. "Het heeft geen zin om daarover te liegen. We kennen hem van op café."

Opvallende aanwezige in de assisenzaal maandag is de Antwerpse procureur-generaal Yves Liégeois. Hij kwam luisteren naar de uiteenzetting van de speurders, onder wie de fel bekritiseerde Leuvense politieman André Allard. Ook de Hasseltse commissaris Marc Bellinkx zal zijn zeg doen over het onderzoek. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners