Nieuw: Knack WT

21/03/11 om 05:30 - Bijgewerkt om 05:30

Knack Wereldtijdschrift is een nieuw driemaandelijks blad van om en bij de 160 fraai geïllustreerde bladzijden, met rechte rug en stevige kaft.

Knack Wereldtijdschrift ligt vanaf 24 maart in de krantenwinkel.

Het eerste verschijnt bij het begin van de lente van 2011 en ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van Knack.

Het Wereldtijdschrift is een uitgeversavontuur dat volledig ingaat tegen de tijdgeest van blogosfeer, pageviews en clicks. Het nieuwe blad dat zijn titel leent bij Willem Elsschot, brengt verhalen die geschreven worden met de kroontjespen, verhalen waarvoor lezers hun tijd nemen. Niet voor niets zal het ook in de boekhandel verkocht worden.

Het eerste WT ligt vanaf donderdag 24 maart in de winkel.

Met het scheppingsverhaal van Knack, met nieuws uit 1971, toen de wereld zo niet beter, dan toch anders in elkaar zat, met 40 evoluties die uw leven ingrijpend veranderden, met interviews met Michel Platini, Tariq Ramadan en Jeroen Brouwers. Met Roel Van Bambost over de grote drie filmmakers. Met nerd Mark Zuckerberg. Met de vraag, en mogelijk ook het antwoord, of het internet meer kapot maakt dan ons lief is. En met zoveel meer.

INHOUD

Bericht aan de reizigers. Het scheppingsverhaal van Knack. Rondom 1971. 'Het begin van het einde', het uiteenvallen van de Belgische nationale partijen. Hackers, de nerds van nu, de miljardairs van morgen. Wie is bang van Tariq Ramadan? Grenzen aan de groei? De Club van Rome had ongelijk. 'God zegene ons Duitse vaderland. ' Van een woelige boerenbetoging tot de Duitse eenmaking. 'De VS vreesden Rusland, dan Japan, en nu China.' Een interview met Harvard-hoogleraar Joseph Nye. Zeg nooit nooit meer. 'Als ik over de Heizel praat, heb ik pijn.' Interview met eeuwig spelmaker Michel Platini. 'Via Facebook genetische info uitwisselen voor je een partner kiest, zal mogelijk worden.' Inge Liebaers over de medische genetica. De 1001 slapeloze nachten van Edward Said. Van oost naar west. Van held naar antiheld. 'In een stad moet je samenwonen, niet je winst maximaliseren.' Riccardo Petrella over de toekomst. 'Beste woordvoerder': onze redacteur richt het woord tot de mensen die het woord voeren. Jeroen Brouwers getuigt over 40 jaar Vlaamse letteren. 'Stop het gekut.' Leve spuit en pil. Geen topsport zonder doping. Geen reden om je plezier te laten vergallen. Belgische mode. Van crisis tot exportproduct. Het internet: een zegen of een gesel voor ons brein? Roel Van Bambost over de grote drie: Coppola, Scorsese en Spielberg. Een lukrake wereldagenda voor de lente.

Onze partners