Nieuw in Knack magazine: 'Lastigaard' Joël De Ceulaer schrijft een brief

06/02/14 om 10:01 - Bijgewerkt om 10:01

Bron: Knack

Joël De Ceulaer schrijft voortaan elke week een brief op de laatste pagina van Knack.

Nieuw in Knack magazine: 'Lastigaard' Joël De Ceulaer schrijft een brief

Lastpost © Knack.be

Op de laatste pagina van Knack vindt u deze week een frivole, maar scherpe brief aan Stijn Meuris, naar aanleiding van het treinincident waarmee de zanger vorige week even in het nieuws kwam. Auteur van de brief is Knack-redacteur Joël De Ceulaer, die de lezer voortaan elke week op zo'n epistel zal trakteren.

Je nieuwe rubriek heet Lastpost. Vanwaar die naam?

Joël De Ceulaer: Omdat het brieven zijn, en omdat ik als columnist een lastigaard zal zijn. Een vrolijke lastigaard, hopelijk, maar wel een lastigaard. Daarnaast blaas ik op die laatste pagina elke week als het ware de Last Post. Je hoort het, er is geweldig diep over nagedacht.

Wie mag allemaal een brief van jou verwachten?

Joël De Ceulaer: Iedereen die in het nieuws opduikt, komt in aanmerking: zangers, schrijvers, televisievedetten en de komende maanden natuurlijk ook nogal veel politici, vermoed ik. Bart De Wever en Caroline Gennez staan allebei bijvoorbeeld heel hoog op mijn lijst, de vraag is alleen nog wanneer het juiste moment aanbreekt om hen een brief te schrijven.

De laatste pagina is lang de meest gelezen pagina van Knack geweest: heb jij de ambitie om die traditie in ere te herstellen?

De Ceulaer: Nee, dat zou een nogal pretentieuze ambitie zijn. Ik ben al blij als ik een paar lezers elke week een moment van verstrooiing kan bieden. Het is vandaag trouwens veel moeilijker dan vroeger om de meest gelezen pagina van Knack te schrijven, al was het maar omdat al die andere pagina's steeds beter worden.

Kunnen mensen reageren op Twitter?

De Ceulaer: Graag. Vriend en vijand mogen zich volledig laten gaan. Suggesties en kritiek zijn altijd welkom. Ik zal ze met plezier naast mij neerleggen.

Lees meer over:

Onze partners