Nieuw geval van academische fraude aan de VUB

30/05/13 om 05:50 - Bijgewerkt om 05:50

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft een doctorstitel ingetrokken die in 2005 behaald in de faculteit Rechten en Criminologie. De auteur zou plagiaat gepleegd hebben.

Nieuw geval van academische fraude aan de VUB

© belga

Dat heeft het bestuurscollege van de universiteit woensdag beslist na grondig onderzoek, zo meldt de website van 'De Moeial', het studentenblad van de VUB.

Consequenties

Het doctoraat dateert van 2005. Omtrent de identiteit van de betrokkene is nog niets bekend. Wel is de persoon door de VUB-commissie voor Wetenschappelijke Integriteit gehoord.

De alumnus is momenteel aan een buitenlandse instelling werkzaam. Die zou zich nog zou moeten beraden over de consequenties.

Tweede geval van fraude

De VUB beklemtoont dat ze een nultolerantie voert ten opzichte van wetenschappelijke fraude en neemt deze zaak dan ook zeer ernstig. De intrekking van het doctoraat zou volgens de universiteit proportioneel zijn met de vastgestelde inbreuk.

Twee maanden geleden, in maart, was er ook al een geval van wetenschapsfraude aan de VUB. Toen werd een neurowetenschapper ontslagen. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners