Nieuw Brugs bestuur gaat GAS-boetes beperken

© Belga

De nieuwe coalitie in Brugge heeft het niet zo begrepen op de GAS-boetes, zo blijkt uit de voorstelling van het nieuwe bestuursakkoord.

De nieuwe bestuurscoalitie in de West-Vlaamse provinciehoofdstad Brugge zal op veel vlakken verder bouwen op de vorige legislatuur, maar wel met andere accenten. Zo heeft de nieuwe coalitie het niet zo begrepen op de GAS-boetes.

“We zetten ons hier niet mee af tegen het bestuur van burgemeester Patrick Moenaert, maar er zullen andere accenten komen”, aldus de aankomende burgemeester Renaat Landuyt (sp.a). “Bijvoorbeeld het beperken van GAS-boetes, waarmee we ook ingaan tegen een Vlaamse trend.”

Alcohol op straat

Het nummer twee in Brugge, Dirk De fauw (CD&V), volgt de wijziging. “Bijvoorbeeld de GAS-boete op alcohol in het straatbeeld is maar een paar keer toegepast. We hebben gemerkt dat de aanwezigheid van politie veel effectiever is dan een boete.” Boetes op wildplassen en sluikstorten blijven wel.

Het bestuursakkoord bevat een tiental punten rond armoede. “We hebben ongeveer 500 leefloners, maar uit statistieken blijkt dat bijna 8.000 Bruggelingen in armoede leven. We willen seingevers die dat bemerken, zoals wijkagenten of postbodes.”

Ook de Haven van Zeebrugge is een belangrijk punt. Binnenkort krijgt die een nieuwe voorzitter, een functie die tot op heden bekleed wordt door gedelegeerd bestuurder Joachim Coens. “Er moet meer private inbreng komen in de Raad van Bestuur”, aldus Landuyt. “En vooral, we moeten wereldkundig maken dat Zeebrugge de haven is van Brugge.” Brugge wil ook de band met Antwerpen versterken. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content