Nemmouche nog 3 maanden in cel

05/12/14 om 17:05 - Bijgewerkt om 17:05

Mehdi Nemmouche, de vermoedelijke dader van de aanslag in het Joods Museum in Brussel, blijft nog minstens drie maanden in de cel.

Nemmouche nog 3 maanden in cel

Mehdi Nemmouche © AFP

Mehdi Nemmouche, de vermoedelijke dader van de aanslag in het Joods Museum in Brussel waarbij vier mensen stierven, blijft nog minstens drie maanden in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer vrijdagnamiddag beslist, zo meldt het federaal parket. De verdediging heeft wel 24 uur om in beroep te gaan, maar verwacht wordt dat ze dat niet zal doen. Nemmouche's advocaten, meester Sébastien Courtoy en Henri Laquay, hadden immers niet om de vrijlating van hun cliënt gevraagd.

Islamitische Staat

Nemmouche wordt verdacht van de aanslag op het Joods Museum op 24 mei 2014, waarbij vier mensen het leven lieten. Op 30 mei kon hij in de Franse stad Marseille gearresteerd worden. In zijn bagage werden wapens gevonden die lijken op de wapens die bij de aanslag gebruikt werden, alsook een grote hoeveelheid munitie van een zwaar kaliber en een vlag van de terreurgroep Islamitische Staat (IS). Bovendien werd een video aangetroffen waarop een man, vermoedelijk Nemmouche, buiten beeld zegt dat hij de feiten in Brussel gepleegd heeft, terwijl hij zijn wapens en kleren filmt.

Nemmouche zou ook in Syrië gevochten hebben aan de zijde van de terreurbeweging IS, die in delen van Syrië en Irak een kalifaat heeft uitgeroepen. Hij zou daar ook westerse gijzelaars, onder wie Franse journalisten, bewaakt en zelfs gefolterd hebben. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners