Negende verdachte aangehouden in onderzoek naar aanslagen Parijs

24/12/15 om 10:00 - Bijgewerkt om 11:49

Er is opnieuw een persoon aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs. Het gaat om een negende verdachte.

Negende verdachte aangehouden in onderzoek naar aanslagen Parijs

© REUTERS

In het onderzoek naar de aanslagen in Parijs zit sinds enkele dagen een negende persoon in de cel. Abdoullah C. is donderdagvoormiddag voor de Brusselse raadkamer verschenen maar zijn dossier is daar uitgesteld naar een latere datum.

De 30-jarige Abdoullah C. werd dinsdag opgepakt bij een huiszoeking aan de Helihavenlaan in Brussel en nog dezelfde dag onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor terroristische moorden en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. "De man wordt ervan verdacht diverse contacten te hebben gehad met Hasna Ait Boulahcen, de nicht van Abdelhamid Abaaoud, in de periode tussen de aanslagen in Parijs en de gebeurtenissen in Saint-Denis, waarbij beiden om het leven kwamen", zo meldt het federaal parket.

Chauffeur Salah Abdeslam

Nog vandaag verschijnt ook Lazez A. voor de raadkamer. Volgens zijn advocaten verdenkt het federaal parket Lazez A. ervan dat hij Salah Abdeslam doorheen Brussel zou vervoerd hebben, op zaterdag 14 november of nadien, maar de man ontkent dat met klem.

In zijn bestelwagen zijn wel twee wapens en een bloedspoor gevonden maar ook die zouden niets te maken hebben met de voorvluchtige Salah Abdeslam, aldus zijn advocaten.

A. verscheen op 25 november al een eerste maal voor de raadkamer en zag zijn aanhouding toen met een maand verlengd. (Belga/TE)

Onze partners