Negen Brusselse burgemeesters leggen eed af

30/11/12 om 20:03 - Bijgewerkt om 20:03

(Belga) Negen Brusselse kandidaat-burgemeesters hebben vandaag bij de Brusselse minister-president Charles Picqué de eed afgelegd. Voor één van hen was het een première; Marc-Jean Ghyssels (PS) neemt in Vorst de teugels over van Magda De Galan.

De overige acht burgemeesters zijn niet aan hun proefstuk toe. Het gaat om Olivier Maingain (Sint-Lambrechts-Woluwe), Bernard Clerfayt (Schaarbeek), Hervé Doyen (Jette), Joël Riguelle (Sint-Agatha-Berchem), Rudi Vervoort (Evere), Armand De Decker (Ukkel), Vincent De Wolf (Etterbeek) en Willy Decourty (Elsene). Morgenochtend is het de beurt aan Freddy Thielemans (Brussel-Stad), Françoise Schepmans (Sint-Jans-Molenbeek), Eric Tomas (Anderlecht) en Didier Gosuin (Oudergem). Maandag leggen Philippe Pivin (Koekelberg) en Olivier Deleuze (Watermaal-Bosvoorde) de eed af. De toekomstige burgervader van Sint-Joost-ten-Node, Emir Kir, volgt op 7 december. Benoît Cerexhe (Sint-Pieters-Woluwe) en Hervé Gillard (Ganshoren) moeten wachten op een verdict van de Raad van State over de geldigheid van de stembusgang. (ANA)

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info