Na torenpoepster nu ook video van kasteelpoepster

© Open VLD

De gemeenteraad van Hoeilaart moet zich uitspreken over een heikel punt op de agenda: een filmpje waarin schepen Els Uytterhoeven (zus van) wordt gebrandmerkt als kasteelpoepster.

Na Ilse Uyttersprot, oud-burgemeester van Aalst, heeft nu ook de Hoeilaartse schepen Els Uytterhoeven zich van haar minst zedige kant laten zien. Een filmpje dat zopas opdook, toont een half ontklede politica die in het gemeentehuis staat te “foefelen” met een man. Volgende week mag Uytterhoeven tekst en uitleg geven in het schepencollege. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Op sociaalnetwerksites wordt smalend gesproken van “kasteelpoepster”, verwijzend naar Ilse Uyttersprot, die sinds haar avontuurtje op een Spaanse toren door het leven gaat als “torenpoepster”.

Voorzitter

Het “kasteel” waarvan nu sprake, is het 15de-eeuwse gebouw waarin het Hoeilaartse gemeentehuis is ondergebracht. In de nacht van 15 op 16 juli liet Els Uytterhoeven (Open Vld) – op dat moment waarnemend burgemeester – zich daar betrappen met een man. Niet haar echtgenoot, overigens, maar de voorzitter van een plaatselijke vereniging.

Enkele jongeren merkten op dat het licht wel érg lang bleef branden in het gemeentehuis en gingen een kijkje nemen. In het tafereel dat een van hen filmde, is een half ontklede schepen volgens Het Laatste Nieuws verwikkeld in “een uitgebreid voorspel”. Schepen Uytterhoeven – de zus van televisiepersoonlijkheid Mark Uytterhoeven – wilde voorlopig niet reageren. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content