N49/E34 pas ten vroegste zaterdagochtend weer open

26/04/13 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

De N49/E34, die sinds donderdag 13 uur afgesloten is in Vrasene door het ongeval met een vrachtwagen, gaat ten vroegste zaterdagochtend weer open, maar dat kan ook later zijn.

N49/E34 pas ten vroegste zaterdagochtend weer open

© Belga

De N49/E34, die sinds donderdag 13 uur afgesloten is in Vrasene door het ongeval met een vrachtwagen, gaat ook vandaag nog niet open. Burgemeester Marc Van de Vijver van Beveren rekent nu op zaterdagochtend, 'maar het kan ook later zijn'. Burgemeester Marc Van de Vijver roept bewoners en bedrijven op om rekening te houden met de 'uitzonderlijke situatie'.

Brand

De vrachtwagen geladen met gasflessen belandde in de middenberm ter hoogte van Vrasene en vatte vuur. De chauffeur van de vrachtwagen kwam daarbij om.

De brandweer is nog altijd de gasflessen aan het nablussen. De laatste gasflessen zijn bijna leeggebrand. Dan kan de veiligheidsperimeter opgegeven worden en kunnen de gasflessen geïnspecteerd worden die onder de vrachtwagen liggen. Pas daarna kunnen de takel- en herstelwerken starten.

'Er is nog altijd één gasfles die aan het branden is', zegt Van de Vijver van Beveren. 'Ook het herstellen van het wegdek zal langer duren dan voorzien, verwacht het agentschap Wegen en Verkeer. We gaan er voorlopig van uit dat de N49 pas zaterdagmorgen kan opengesteld worden, maar het kan ook later zijn. Om 13 uur verwachten we meer duidelijkheid over de situatie.'

Record

De situatie doet denken aan de problemen op de E40 in Erembodegem op 9 en 10 april. Daar werd de snelweg in de richting van Brussel pas vrijgemaakt na meer dan 30 uur verkeershinder door een gaslek bij het plaatsen van geluidsschermen.

Toen werd gemeld dat een snelweg in België nog nooit zo lang was afgesloten door een incident, maar naar alle waarschijnlijkheid zal de N49/E34 dat record dus breken.

Zware verkeershinder

Het verkeer moet omrijden via de E17 en dat zorgde vanochtend voor zeer zware verkeershinder in de richting van Antwerpen. Op die E17 gebeurden twee ongevallen tussen personenwagens. De wachttijd liep op tot meer dan een uur. (Belga/KVDA)

Onze partners