N-VA zit stilaan aan plafond

26/11/12 om 06:58 - Bijgewerkt om 06:58

De N-VA van Bart De Wever mag dan wel de grootste zijn, de partij zit ook stilaan aan haar plafond; zo blijkt uit een peiling.

N-VA zit stilaan aan plafond

© Belga

De N-VA slaagt er volgens een nieuwe peiling van vtm en De Morgen voorlopig niet in om de kaap van 40 procent te halen. De traditionele partijen hebben echter geen reden tot juichen: zij blijven nog onder de slechte scores die ze in 2010 behaalden bij de vorige federale verkiezingen.

N-VA blijft met 36,6 procent veruit de grootste partij van het land. CD&V haalt minder dan de helft, namelijk 16,6 procent. Sp.a blijft steken op 14,6 procent, Open VLD klimt weer boven de 10 procentgrens (11,2 pct). Vlaams Belang zakt verder weg naar 8,4 pct, Groen haalt 7,5 procent. PVDA+ blijft stijgen naar 3,2 pct en Lijst Dedecker (1,0 pct) bestaat haast niet meer.

De val van Quickie

Bart De Wever blijft de populairste politicus van Vlaanderen, gevolgd door Kris Peeters (CD&V). Johan Vande Lanotte (sp.a) stijgt naar de derde plaats en wisselt van plaats met premier Elio Di Rupo. Vincent Van Quickenborne (Open Vld) verliest negen plaatsen en dondert uit de top 10, en landt op plaats 17. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners