N-VA: voormalig partijbestuurslid Isabelle Pierreux stapt over naar Vlaams Belang

27/09/16 om 21:08 - Bijgewerkt op 28/09/16 om 00:30

Isabelle Pierreux, gewezen lid van het nationaal partijbestuur van N-VA, stapt over naar Vlaams Belang. Ze maakte haar overstap dinsdagavond bekend bij haar eedaflegging als gemeenteraadslid in Gooik.

N-VA: voormalig partijbestuurslid stapt over naar Vlaams Belang

Isabelle Pierreux © /

In een mededeling klinkt het dat de overstap van Pierreux is ingegeven door de 'inconsequente houding op communautair vlak' en de 'talloze ingeslikte beloftes'.

Vlaams Belang

'Net als vele N-VA-kiezers voel ik mij bekocht. Voor mij is het Vlaams Belang de enige partij die zichzelf trouw is gebleven en zijn rechtlijnigheid heeft behouden', zegt Pierreux.

De eedaflegging werd bijgewoond door Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Van Grieken looft het kersvers Vlaams Belang-raadslid 'voor haar politieke moed en Vlaams engagement'. 'Met Isabelle vervoegt een ervaren en principiële politica onze partij. Eigenlijk is ze vandaag politiek thuisgekomen', reageert Van Grieken in de mededeling.

Commotie

De overstap van de (bij het grote publiek veeleer onbekende) Pierreux komt er na een turbulente week voor de N-VA, dat zijn communautaire experts Hendrik Vuye en Veerle Wouters uit de partij zag stappen na heftige discussies over de communautaire ambitie van de Vlaams-nationalistische partij.

Lees een reconstructie.

'Was al geen partijlid meer'

Pierreux zetelde namens de N-VA in de periode 2006-2009 in het OCMW en van 2009 tot 2012 in de gemeenteraad van Gooik. Ze zetelde ook enkele jaren in het nationale partijbestuur van de N-VA.

Volgens Kamerlid Kristien van Vaerenbergh, meter van de partijafdeling in Gooik, was Pierreux "al sinds 2012 geen lid meer van N-VA".

(Belga/KVDA/RR)

Onze partners