N-VA voert actie aan kabinet-Wathelet: 'We laten onze jobs niet vliegen'

12/05/14 om 14:56 - Bijgewerkt om 14:56

De Vlaams-nationalisten pikken het niet dat Wathelet voorstelt om een deel van de vluchten vanop Zaventem te verschuiven naar Luik en Charleroi, als de Vlamingen niet bereid zijn een deel van de geluidshinder te slikken.

N-VA voert actie aan kabinet-Wathelet: 'We laten onze jobs niet vliegen'

Ben Weyts (N-VA) © Belga

N-VA heeft kort actie gevoerd aan het kabinet van federaal staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet. Het was ondervoorzitter Ben Weyts die een dertigtal militanten optrommelde.

"We laten onze jobs niet vliegen", waarschuwde de N-VA'er. "Blijkbaar wil men na de transfers van Vlaams geld ook nog eens transfers van Vlaamse jobs." Weyts - geflankeerd door Kamerleden Nadia Sminate en Theo Francken - hamerde op de akkoorden van 2010, gesloten met Vlamingen en Franstaligen. "Wij vragen een eerlijke spreiding en dus het naleven van de akkoorden", klonk het nog. "Pacta sunt servanda."

Wathelet zelf was op campagnepad in Luik, maar zijn woordvoerster nam het meegebrachte N-VA-vliegtuigje in ontvangst. Voor Wathelet is de zaak simpel, herhaalde zij. "Je kan niet de boter hebben, de melk van de boter én de glimlach van de melkboerin." Lees: Vlaanderen plukt vandaag veruit de meeste vruchten van de luchthaven, dan moet het ook bereid zijn een deel van de hinder te ondergaan. (Belga/TE)

Onze partners