N-VA vindt uitdieping één thema bespreekbaar

11/01/11 om 21:06 - Bijgewerkt om 21:06

De partij denkt daarbij aan het sociaal-economische, aldus Siegfried Bracke.

Kamerlid Siegfried Bracke (N-VA) noemt het voor zijn partij bespreekbaar dat één thema van de staatshervorming, bij voorkeur het sociaal-economische, dieper zou worden uitgewerkt.

Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in Terzake (Canvas). Als dat gebeurt, moet er volgens Bracke niet meer gewerkt worden met de nota's van Bart De Wever of Elio Di Rupo.

Zo zou zijn partij er dan mee kunnen leven dat over de overheveling van de kinderbijslag niet meer wordt gesproken wordt, zoals CD&V heeft gesuggereerd, aldus Bracke.

Kinderbijslag

De Standaard had dinsdag gemeld dat CD&V eraan denkt om de regionalisering van de kinderbijslag uit de teksten te halen en op het federale niveau te laten als er iets in de plaats komt. Daarbij wordt gedacht aan het arbeidsmarktbeleid dat volledig wordt overgeheveld, wat een veel grotere impact zou hebben.

Maar een versmalling van de staatshervorming waarbij één thema ten gronde hervormd wordt, volstaat niet, aldus Bracke. Volgens hem kan er geen regering worden gevormd zonder een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde.

Bracke zei voorts dat Vande Lanotte, De Wever en Di Rupo onder elkaar een werkwijze moeten afspreken en dat de bemiddelaar met nieuwe voorstellen op de proppen moet komen.

Volgens hem heeft de N-VA al een aantal van haar voorstellen afgetoetst bij Vande Lanotte en Di Rupo en hebben die ze niet afgewezen.

Onze partners