'N-VA sprak reeds met PS'

11/06/10 om 19:27 - Bijgewerkt om 19:27

Er zijn de voorbije weken volgens de N-VA contacten geweest met verschillende partijen, ook met de PS. Volgens PS-voorzitter Elio Di Rupo heeft hij recent geen contact gehad met de N-VA.

De N-VA heeft de voorbije weken reeds contacten gehad met de PS en andere politieke partijen over de staatshervorming. Dat zegt de N-VA PS-voorzitter Elio Di Rupo preciseert dat hij recent geen contact heeft gehad met de N-VA. Bij CDH regaeert men in dezelfde zin.

N-VA-voorzitter Bart De Wever verklaarde vrijdagavond op VTM dat hij reeds gepraat heeft met Franstalige partijen. De woordvoerder van de N-VA bevestigde dat zaterdag.

'Er zijn altijd contacten met andere partijen. Dat is ook de voorbije weken zo geweest, onder meer met de PS', aldus Jeroen Overmeer.

Tijdens die contacten is gesproken over de staatshervorming, maar die gesprekken blijven vooralsnog vrijblijvend. 'Het is immers de
kiezer die beslist met hoeveel gewicht de partijen hun standpunten
kunnen verdedigen tijdens de onderhandelingen na de verkiezingen,' zo luidt het.

Di Rupo

Bij de PS zei partijvoorzitter Elio Di Rupo zaterdag N-VA- voorzitter Bart De Wever al eens te hebben ontmoet, maar nog niet echt met hem te hebben gesproken.

Bij de Franstalige socialisten wordt eraan toegevoegd dat de partij in Vlaanderen enkel met de SP.A bevoorrechte contacten onderhoudt.

Later preciseerde Di Rupo dat hij recent geen contact heeft gehad met de N-VA. Volgens Di Rupo is het minstens een jaar geleden dat hij De Wever ontmoet heeft. De enkele malen dat dat gebeurde, ging het om een beleefdheidsgesprek, aldus de PS-voorzitter.

Bij CDH zei men zaterdag in een reactie op het bericht dat de partij de laatste weken geen enkel contact, van welke aard dan ook, heeft gehad met de N-VA.

Volgens de peilingen stevent de N-VA bij de verkiezingen op 13 juni af op een verkiezingsoverwinning in Vlaanderen. De PS zou de grootste partij worden in Wallonië.

Lees meer over:

Onze partners