N-VA sluit onderhandelingsdeur nog niet

11/07/11 om 11:49 - Bijgewerkt om 11:49

De Wever is eventueel bereid tot verdere gesprekken over de formateursnota op voorwaarde er grondig aan gesleuteld wordt.

N-VA sluit onderhandelingsdeur nog niet

© Reuters

De N-VA is bereid om verder te praten, maar dan moet de nota van formateur Elio Di Rupo fundamenteel herschreven worden. "Als het gaat om een nota met minder belastingen en meer hervormingen, wil ik gerust voortpraten", aldus N-VA-voorzitter Bart De Wever voor de aanvang van de 11 juliviering in het Brusselse stadhuis. "Zoals de nota nu is, is ze voor ons onvoldoende. Maar het staat Di Rupo vrij zijn nota te herschrijven of een nieuwe nota op te stellen", verduidelijkt kamerlid Siegfried Bracke.

CD&V

Zondag riep Vlaams minister-president Kris Peeters Di Rupo al op zijn nota te herschrijven. CD&V-voorzitter Wouter Beke herhaalde dat standpunt van de Vlaamse christen-democraten maandag aan de ingang van het Brusselse stadhuis. "Wij willen dat de nota wordt aangepast", klonk het.

Open VLD

Volgens Open VLD-voorzitter Alexander De Croo kan de nota echter enkel herschreven worden als men nu aan tafel gaat zitten. "Wij willen de belastingverhogingen tegengaan, aan tafel. Wij willen B-H-V splitsen, aan tafel. Die dingen lukken niet als je aan de zijkant blijft staan", klonk het. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners