N-VA sluit deur voor Vlaams Belangers

14/07/12 om 09:01 - Bijgewerkt om 09:01

De N-VA laat geen overlopers van Vlaams Belang meer toe. Dat heeft de partijtop beslist na intern protest bij de komst van voormalig VB-hardliner Jurgen Ceder.

N-VA sluit deur voor Vlaams Belangers

© Belga

De N-VA laat geen overlopers van Vlaams Belang meer toe. Dat heeft de partijtop beslist na intern protest bij de komst van voormalig VB-hardliner Jurgen Ceder, zo staat in De Standaard.

Een reeks mandatarissen, onder leiding van parlementsvoorzitter Jan Peumans, protesteerde volgens de krant tegen het groeiende aantal gewezen Vlaams Belangers dat de NVA-lijsten siert. Dat protest kwam er tijdens het politiek bestuur van vorige maandag. De beslissing om senator Jurgen Ceder een plaats te geven op de N-VA-lijst in Dilbeek was de druppel die de emmer deed overlopen. Ceder hield mee de pen vast bij de actualisering van het zeventigpuntenplan van Vlaams Belang.

Dat plan bevatte de racistisch geïnspireerd oplossing van het voormalige Vlaams Blok voor de migratie, aldus De Standaard. "Waarom mensen binnenhalen die er vroeger een extreem-rechts gedachtegoed op nahielden? We hebben hen toch niet nodig?", luidt de kritiek. "Er is genoeg interesse van andere kandidaten." N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft beloofd dat het nu gedaan is en dat de partij zich niet meer zal bezighouden met het toelaten van Vlaams Belangers. (Belga/RDM)

Lees meer over:

Onze partners