N-VA scoort hoogst in peiling studenten KU Leuven

N-VA'ers Bart De Wever, Nedia Sminate, Jan Jambon en Ben Weyts © Belga

Bij federale en Vlaamse verkiezingen haalt N-VA de beste score bij studenten van de KU Leuven, zo moet blijken uit een peiling.

Uit een enquête bij 6.911 studenten van de KU Leuven blijkt dat N-VA de populairste partij is op federaal en op Vlaams niveau. Voor de Europese verkiezingen zakt de partij naar de vierde plek en scoort Open VLD het best. De resultaten van de enquête werden bekendgemaakt in Terzake. De SP.A scoort het slechtst van de traditionele partijen.

Voor de verkiezingen van het Vlaams parlement zou 24,5 procent van de studenten voor N-VA stemmen. Groen komt op de tweede plaats met 23,5 procent, CD&V op drie met 21 procent. Open VLD (15,3 pct), SP.A (7,6 pct), PVDA+ (2,7 pct), VB (1,5 pct) en LDD (0,2 pct) volgen op verre of minder verre afstand.

De federale verkiezingen tonen dezelfde tendens, met N-VA (26 pct) en Groen (19,9 pct) opnieuw op één en twee. Open VLD volgt federaal op de derde plaats met 18,5 pct, voor CD&V (18,4 pct), SP.A (9 pct), PVDA+ (2,7 pct), VB (1,2 pct) en LDD (0,3 pct).

Gevraagd naar hun kiesintenties voor de Europese verkiezingen, kiezen de Leuvense studenten voor Open VLD en lijsttrekker Guy Verhofstadt (23 pct). Groen volgt ook hier op twee (21,6 pct), gevolgd door CD&V (21,3 pct), N-VA (16,6 pct) en sp.a (8,1 pct).

Van de kopstukken is Kris Peeters (CD&V) het populairst, voor Bart De Wever (N-VA) en Maggie De Block (Open VLD). (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content