N-VA reageert verbaasd op uitlatingen Pieter De Crem

05/02/14 om 14:09 - Bijgewerkt om 14:09

'Wij zijn verrast door de nieuwe inzichten van de CD&V.' N-VA reageert verbaasd op de uitlatingen van vicepremier Pieter De Crem.

N-VA reageert verbaasd op uitlatingen Pieter De Crem

Ben Weyts (N-VA) © Belga

N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts reageert verbaasd op de verklaring van CD&V-vicepremier Pieter dat hij geen ruimte ziet voor snelle lastenverlagingen. "Wij zijn verrast door de plotse nieuwe inzichten van CD&V", stelt de N-VA-ondervoorzitter. "Geen grondwetsherziening, geen lastenverlaging. Blijkbaar wil CD&V dus helemaal niets veranderen in dit land. Wij wel", reageert Weyts.

Lastenverlaging

Het is voor hem onduidelijk hoe CD&V dan werk wil maken van dat positief confederalisme, van de beloofde modernisering van de monarchie, van de economische relance. "Is dat ook de boodschap die Kris Peeters brengt aan de bedrijven die hij in een ijltempo bezoekt? Dat er met CD&V geen lastenverlagingen zullen komen? ", vraagt het N-VA-Kamerlid zich af.

Verandering

Hij wijst er ook op dat het Kris Peeters zelf was die verkondigde dat er dringend lastenverlagingen moesten komen. "De N-VA staat wél resoluut voor lastenverlagingen voor al wie werkt, spaart en onderneemt. Het wordt tijd dat in dit land wie verantwoordelijkheid neemt, wordt beloond inplaats van gestraft. Wij willen wél verandering, wij willen vooruitgaan", besluit Weyts. (Belga/EE)

Onze partners