N-VA op zoek naar vrouwen

07/08/13 om 06:53 - Bijgewerkt om 06:53

De N-VA is dringend op zoek naar vrouwen die zich verkiesbaar willen stellen bij de verkiezingen van 2014. Volgens ondervoorzitter Ben Weyts wordt het volgend jaar erop of eronder voor N-VA.

N-VA op zoek naar vrouwen

© Belga

N-VA is dringend op zoek naar vrouwen om op 25 mei volgend jaar de lijsten te trekken bij de moeder van alle verkiezingen. Anders dreigt de partij van Bart De Wever zich met alleen maar mannelijke lijsttrekkers aan de kiezer te kunnen presenteren.

"We hebben inderdaad een probleem", erkent ondervoorzitter Ben Weyts in Het Nieuwsblad en De Standaard. "Maar een oplossing vinden, wordt niet evident."

Mobilisatie

Bovendien vergemakkelijkt de nieuwe wetgeving de klus niet. Kandidaten mogen slechts op één lijst verschijnen. Het samenvallen van de verkiezingen maakt een algemene mobilisatie noodzakelijk. De N-VA heeft nog met een bijkomend probleem te kampen. De partij loopt namelijk het risico dat geen enkele vrouw een lijst trekt.

"2014 wordt erop of eronder", aldus Weyts. "Ofwel krijgen we een regering-Di Rupo II, ofwel kantelt het naar verandering. Wij doen een appel aan sociaal-economische middens om zich te engageren, bijvoorbeeld door op een lijst te staan. Maar de kritiek die bijvoorbeeld Jan Briers over zich heen heeft gekregen, zal potentiële kandidaten niet motiveren." (Belga/EE)

Onze partners