N-VA op lijst met extreemrechtse partijen

21/03/12 om 19:47 - Bijgewerkt om 19:47

Het Europees Netwerk tegen Racisme ENAR beschouwt de N-VA als een extreemrechtse partij.

Het Europees Netwerk tegen Racisme ENAR beschouwt de N-VA als een extreemrechtse partij. Dat blijkt uit de publicatie "Extreemrechtse partijen en hun discours in Europa: de uitdaging van onze tijd", die naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme verscheen. Ook het Vlaams Belang wordt erin geciteerd.

ENAR is een netwerk waarbij ook een rist Belgische organisaties (16) zijn aangesloten. Het gaat onder meer om de Liga voor de Mensenrechten, de Stichting Auschwitz of het ABVV.

'Mix van humor en populisme'

In de publicatie wordt N-VA-voorzitter Bart De Wever omschreven als iemand "die het Vlaams Belang in de schaduw heeft geplaatst en door een mix van humor en populisme goed overkomt op tv". De Vlaams-nationalisten figureren op een lijst met partijen die onder de loep werden genomen en die vooraan in de publicatie is opgenomen.

Bedoeling van de publicatie is "een analyse aanbieden van extreemrechtse partijen binnen de Europese Unie aan de hand van de huidige politieke situatie, het discours van de partijen en de context waarin ze gedijen". (Belga/SD)

Onze partners