'N-VA ontloopt verantwoordelijkheden' (Bruno Tobback)

10/09/13 om 21:24 - Bijgewerkt om 21:30

SP.A-voorzitter Bruno Tobback reageert verwonderd op de 'discussie' tussen Bart De Wever (N-VA) en Kris Peeters (CD&V) over het premierschap. Volgens Tobback past het aanbod van De Wever in de strategie van de N-VA om 'zijn verantwoordelijkheid te blijven ontlopen'.

'N-VA ontloopt verantwoordelijkheden' (Bruno Tobback)

© Belga

Dat N-VA-voorzitter Bart De Wever het premierschap aanbiedt aan Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is volgens SP.A-voorzitter Bruno Tobback "weinig consequent".

"Alle problemen zijn de schuld van de federale regering. Maar als De Wever zelf de kans zou krijgen om de federale regering te leiden, zegt hij dat het hem niet interesseert", aldus Bruno Tobback in Terzake. Volgens de SP.A-voorzitter is er echter een "simpele verklaring" voor de houding van N-VA. "Men wil gewoon zijn verantwoordelijkheid blijven ontlopen".

Sociaaleconomische herstelregering

Eerder liet N-VA-voorzitter Bart De Wever in Terzake verstaan dat hij geen probleem zou hebben met Kris Peeters als premier van een sociaaleconomische herstelregering. De N-VA-voorzitter leek daarmee 'de 16' op een schoteltje aan te bieden aan Peeters. Die liet meteen verstaan dat hij niet bezig is met het premierschap.

Onze partners