N-VA: 'Moureaux bijt in de hand die onze samenleving voedt'

04/01/14 om 13:28 - Bijgewerkt op 15/01/14 om 09:48

N-VA-Kamerleden Jan Jambon en Peter Luykx zijn niet te spreken over de uitspraken van PS-senator Philippe Moureaux over Vlaamse ondernemers. "Het is bijzonder grof dat hij de mensen uitscheldt die de meerwaarde creëren om zijn wedde te betalen."

N-VA: 'Moureaux bijt in de hand die onze samenleving voedt'

Jan Jambon (N-VA) © BELGA

Philippe Moureaux waarschuwde in De Tijd voor "een nog rechtsere federale regering", omdat N-VA een rechtser economisch beleid wil voor de Vlaamse ondernemers. "Vergeet niet dat het nationaal-socialisme door veel van de toenmalige Duitse ondernemers werd gesteund. In tijden van crisis hebben minder intelligente ondernemers vaak de neiging om naar sterke, rechtse waarden te zoeken."

Belediging voor elke Vlaamse ondernemer

N-VA vindt de uitspraak "een belediging voor elke Vlaamse ondernemer". "Het is bijzonder grof dat Moureaux hen uitscheldt. Het zijn deze mensen die de meerwaarde creëren om zijn wedde te betalen. Eerder vergeleek Eric Van Rompuy de N-VA al met de 'endlösung", maar deze uithaal tart werkelijk elke verbeelding", zegt Luykx.

"Levend bewijs dat welvaart maar te redden is door afscheid te nemen van PS"

Voor Kamerfractieleider Jan Jambon vormt Moureaux "het levende bewijs dat onze welvaart maar te redden is door afscheid te nemen van de PS".

"In economisch moeilijke tijden waarbij steeds minder startende bedrijven aantreden aan de meet en de familiale opvolging van kmo's stilvalt, zouden politici alle registers moeten openzetten om ondernemerschap aan te moedigen. De PS doet juist het tegenovergestelde: Moureaux bijt in de hand die onze samenleving voedt." (Belga/MI)

Onze partners