N-VA: 'Lieten lobbyt in Limburg voor wat ze afschiet bij Uplace'

31/05/12 om 13:46 - Bijgewerkt om 13:46

Volgens de N-VA reageert Vlaams minister Ingrid Lieten met verbijstering op de mogelijke komst van een winkelcomplex in Machelen terwijl ze tegelijkertijd lobbyt voor de bouw van een nieuw groot shoppingcentrum in Limburg.

N-VA: 'Lieten lobbyt in Limburg voor wat ze afschiet bij Uplace'

© Belga

N-VA Diest roept Vlaams SP.A-minister Ingrid Lieten op haar houding ten aanzien van Uplace door te trekken naar alle grote shoppingcentra in Vlaanderen. De Diestse Vlaams-nationalisten vinden het weinig consequent dat Lieten groen licht voor Uplace "onbegrijpelijk" noemt, terwijl ze "al maanden zit te lobbyen voor een gigantisch groot winkelcomplex" in Beringen.

"Ik stel met verbijstering vast hoe hevig Vlaams minister Lieten al maanden zit te lobbyen voor een gigantisch groot winkelcomplex van maar liefst 28.000 vierkante meter in Beringen", hekelt de Diestse lijsttrekker Jeroen Overmeer, tevens nationaal partijwoordvoerder.

Megalomaan"Via de Limburgse Reconversie Maatschappij sponsort Lieten 'BE-Mine' met maar liefst 15 miljoen euro." Volgens Overmeer is een kleine stad als Beringen bovendien veel minder geschikt voor het neerpoten van een "megalomaan" winkelcomplex dan Machelen, waar Uplace gepland staat.

Consequent

"Als het voor de SP.A al niet wenselijk is nabij Brussel, dan zeker niet in Beringen. Voor de Diestse middenstand is BE-Mine in Beringen een groot gevaar", luidt het.

N-VA Diest roept sp.a nu op "consequent" te zijn. Lokale SP.A-schepen van Middenstand Murat Celik moet zijn partijgenote Lieten daarom terugfluiten, opdat die de komst van BE-Mine alsnog zou voorkomen. (Belga/EE)

Onze partners