'N-VA is een pyromaan: geef hen geen lucifers om Brussel in brand te steken'

10/02/14 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:35

Vincent De Wolf, MR-lijstrekker voor het Brussels parlement, vergelijkt de N-VA met een pyromaan: 'Men mag de N-VA zeker geen lucifers geven waarmee het Brussel in brand kan steken

'N-VA is een pyromaan: geef hen geen lucifers om Brussel in brand te steken'

MR-toppers Didier Reynders, Charles Michel en Vincent De Wolf © Belga

Vincent De Wolf, MR-lijstrekker voor het Brussels parlement, ziet geen heil in samenwerking met de N-VA. Hij vergeleek de Vlaams nationalistische partij op Bel-RTL met een pyromaan.

'Men geeft een pyromaan geen lucifers, en men geeft de N-VA zeker geen lucifers, waarmee de partij Brussel in brand kan steken', stelde De Wolf. 'De N-VA wil de de dood van België en van Brussel, en is niet tot samenwerking bereid', zei hij nog.

Kilometerheffing

Voor de MR-lijsttrekker 'spant men de paarden voor de kar' met de kilometerheffing. Hij wees op het ontbreken van studies over de economische impact van de maatregel en op het ontbreken van randparkings. Vincent De Wolf pleit eerder voor het inrichten van dergelijke parkings, gekoppeld aan een uitgebreid metro-, bus- en GEN-netwerk.

Droomstad

De plannen van de voorzitter van de Brusselse MR-federatie, Didier Reynders, die tunnels wil aanleggen en de kleine ring onder de grond wil steken kunnen wel op de instemming van de lijsttrekker voor het Brussels parlement rekenen. De Wolf deelt de visie voor een 'droomstad'.

'Dat is een project voor 15 of 20 jaar. Een land besturen vereist dat men nadenkt en men afstand neemt', aldus de Vincent De Wolf. Hij benadrukte andermaal dat de Franstalige liberalen 30 van de 476 miljoen euro die het Brussels gewest krijgt in het kader van de zesde staatshervorming wil inzetten voor de creatie van 10.000 jobs per jaar, vooral via opleidingen. (Belga/SD)

Onze partners