N-VA: 'Geen begrip voor staking, pensioenhervorming gaat niet ver genoeg'

21/12/11 om 09:52 - Bijgewerkt om 09:52

'De hervorming van de pensioenen gaat niet ver genoeg.' Dat zegt N-VA-kopstuk Jan Jambon. De N-VA kan geen begrip opbrengen voor de algemene staking morgen.

N-VA: 'Geen begrip voor staking, pensioenhervorming gaat niet ver genoeg'

© Belga

'Wij vinden de hervorming van de pensioenen een kleine stap in de goede richting,' zei Jan Jambon (N-VA) in De Ochtend op Radio 1. De N-VA vindt dat de hervormingen niet ver genoeg gaan. De partij van Bart De Wever zal niet voor de pensioenhervorming stemmen, maar ook niet tegen.

'Optrekken pensioenleeftijd is onvoldoende'
'We zullen ons onthouden bij de stemming in de kamer,' liet Jambon weten. 'De pensioenleeftijd moet worden opgetrokken tot 65 jaar. Nu gaan we van 60 naar 62 en dat gedurende vele jaren. Wij vinden dat onvoldoende.'

'Vakbonden moeten nog eens met de spierballen rollen'
De N-VA kan geen begrip opbrengen voor de staking. 'Ik begrijp dat de vakbonden nog eens met de spierballen willen rollen, maar voor de staking heb ik geen begrip. We moeten elkaar niets wijsmaken. Er zal langer gewerkt moeten worden.'

'Waarom uitzondering voor treinbestuurders?'
Jambon heeft evenmin begrip voor de uitzonderingsmaatregel voor het NMBS-personeel in de pensioenhervorming. Volgens de N-VA kan het niet dat treinbestuurders nog altijd met 55 jaar op pensioen mogen. (EE)

Onze partners