'N-VA gaat compleet de verkeerde weg op'

11/04/14 om 18:23 - Bijgewerkt om 18:23

De Vlaamse Groenen zien weinig heil in de becijferde verkiezingsvoorstellen van de partij van Bart De Wever. 'N-VA gaat compleet de verkeerde weg op,' zegt voorzitter Wouter Van Besien.

'N-VA gaat compleet de verkeerde weg op'

Wouter Van Besien © Belga

Volgens Groen-voorzitter Wouter Van Besien gaat de N-VA met haar becijferde voorstellen "compleet de verkeerde kant op". "Met het afschaffen van de index en het beperken van de werkloosheidsuitkeringen kiest de partij totaal de verkeerde weg", zegt Van Besien in een reactie aan Belga. Dat N-VA in haar voorstellen ook niks zegt over Vlaanderen en bijvoorbeeld over middelen voor het wegwerken van de wachtlijsten in de zorg, is volgens de Groen-voorzitter ook "op zijn minst verbazend".

N-VA-voorzitter Bart De Wever moest er aan de slot van de N-VA-cijferdans nadrukkelijk op wijzen: het becijferde plan had enkel betrekking op entiteit I (federale overheid en de sociale zekerheid) en dus niet op Vlaanderen.

Wachtlijsten

"Dat de partij niks zegt over de maatschappelijke noden die er ook in Vlaanderen zijn - denk aan de wachtlijsten in de zorgsector - is op zijn minst verbazend", aldus Van Besien. Wat de partij dan wel voorstelt, vindt ook weinig genade bij de Vlaamse groenen. "Ze stellen voor om de index af te schaffen. Een indexsprong kost een gezin met een inkomen van 40.000 euro per jaar 800 euro op jaarbasis. Daarmee ondergraaft men de koopkracht van de mensen".

Werkloosheidsuitkeringen

Ook het beperken van de werkloosheidsuitkeringen in de tijd, is voor Groen geen goed idee. "In tijden waarin het economisch moeilijk gaat, mensen minder snel aan een job geraken en er een hogere werkloosheid is, is dit de totaal verkeerde weg", aldus de Groen-voorzitter. (Belga/EE)

Onze partners