N-VA en CD&V voeren 'stevige gesprekken' over Vlaamse begroting

06/07/14 om 08:37 - Bijgewerkt om 08:38

De delegaties van N-VA en CD&V die onderhandelen over een Vlaams regeerakkoord hebben het begrotingskader voor de komende jaren besproken, een bijzonder zware oefening. Dat werk is niet afgerond, maar er is naar verluidt vooruitgang geboekt.

N-VA en CD&V voeren 'stevige gesprekken' over Vlaamse begroting

Geert Bourgeois (N-VA) en Kris Peeters (CD&V) © BELGA

De delegaties van N-VA en CD&V die onderhandelen over een Vlaams regeerakkoord hebben zaterdag het begrotingskader voor de komende jaren besproken, een bijzonder zware oefening. Dat werk is niet afgerond, maar er is naar verluidt vooruitgang geboekt. Vandaag wordt er niet onderhandeld. Volgende week volgt een tweede lezing van de inhoudelijke teksten.

Zoals bekend moet de nieuwe Vlaamse bewindsploeg de komende jaren fors de broeksriem aanhalen. Voor volgend jaar is ruim 1,3 miljard euro aan besparingen nodig. Om ook ruimte te laten voor nieuw beleid, moeten de onderhandelaars uitmaken of ze voor een of meerdere jaren een tekort op de begroting toelaten. De delegaties onder leiding van Geert Bourgeois (N-VA) en Kris Peeters (CD&V) voerden naar verluidt "stevige gesprekken". Vanaf maandag starten ze met de tweede lezing van inhoudelijke teksten. (Belga/AVE)

Onze partners