N-VA en CD&V praten opnieuw met elkaar

18/07/14 om 15:41 - Bijgewerkt om 15:41

Er zijn opnieuw contacten tussen de onderhandelaars van N-VA en CD&V. Wie het initiatief heeft genomen en wie precies met wie aan tafel zit, is nog onduidelijk. De 'discrete contacten' moeten ervoor zorgen dat de Vlaamse formatie gedeblokkeerd kan worden.

N-VA en CD&V praten opnieuw met elkaar

© belga

De gesprekken tussen N-VA en CD&V voor de vorming van een Vlaamse regering liepen donderdag volledig vast. Over de oorzaak van de onenigheid deden verschillende versies de ronde. Bij CD&V was er onder meer ongenoegen over het standpunt van N-VA over de provincies en over Welzijn, met name de financiering van de ondersteuning voor personen met een handicap.

Bij N-VA reageerde men verbaasd op die kritiek uit CD&V-hoek. Volgens N-VA komt CD&V terug op gemaakte afspraken en raken de inhoudelijke bezwaren van de christendemocraten "kant noch wal".

Niet voor de eerste keer werd uit N-VA-hoek gesuggereerd dat het echte probleem voor CD&V elders ligt, met name bij de figuur van Kris Peeters. Dat laatste verwijt wordt vrijdag bij CD&V opnieuw afgedaan als "gespin". "Het probleem ligt echt wel inhoudelijk gebonden bij Welzijn", is te horen.

Intussen zouden er dus opnieuw contacten zijn tussen de onderhandelaars. Die contacten worden onder de 'mediaradar' gehouden. Wie met wie aan tafel zit (of heeft gezeten) is nog onduidelijk. Wel is het zo dat aan CD&V-kant voorzitter Wouter Beke mee wordt ingeschakeld om de brokken te lijmen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners