N-VA distantieert zich van dieetboek Bart De Wever

11/09/12 om 07:43 - Bijgewerkt om 07:43

In De Haan wordt het boek Het regime van Bart De Wever voorgesteld. N-VA neemt afstand van het boek.

'Dit is een persoonlijk project van Bart,' zegt N-VA-woordvoerder Jeroen Overmeer in De Standaard over 'Het regime van Bart De Wever' het boek waarin de voorzitter van N-VA uitlegt hoe hij al zijn kilo's verloor.

'N-VA distantieert zich ervan. Kwestie van nooit de indruk te wekken dat onze politieke boodschap ondergeschikt is aan het afslankingplan van de voorzitter.'

Het regime van Bart De Wever

Het maandblad van N-VA zal geen artikel schrijven over 'Het regime van Bart De Wever' en de partij deelt geen gratis exemplaren uit aan de leden.

Bart De Wever maakt zelf wel promotie voor het boek, dat bijna exact een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen verschijnt.

In het Nederlandse praatprogramma Knevel & van den Brink 'onthulde' De Wever vorige week dat hij 58 kilo kwijt is. Voor zijn dieet woog hij 142 kilo, nu dus nog 84. De voorzitter van de N-VA volgde onder strikte doktersbegeleiding een omstreden Pronokal dieet.

Gewezen sportjournalist Carl Huybrechts is mede-auteur van het boek. Hij komt bij de gemeenteraadsverkiezingen op voor de N-VA in Brasschaat. (EE)

Onze partners