N-VA clasht met regering Leterme

13/04/11 om 07:52 - Bijgewerkt om 07:52

De N-VA pikt het niet dat de ontslagnemende regering Leterme volgende week meerjarenplannen indient bij Europa. Volgens de partij van De Wever zet Leterme daarmee druk op de onderhandelingen van Wouter Beke.

N-VA clasht met regering Leterme

© Belga

"Wij hebben als grootste partij bij herhaling aangeboden om mee te werken aan de begroting," zegt de N-VA in een mededeling. "Het standpunt van de N-VA is door de huidige regering van lopende zaken niet gevraagd. De regering heeft alles zonder ons gedaan."

"Men is blijkbaar niet eens van plan om hieraan een fatsoenlijk parlementair debat te wijden. Wij betreuren dat ten zeerste, net zoals wij de lichtzinnigheid betreuren waarmee sommigen de in te dienen voorstellen wegwuiven als een oefening zonder veel belang."

2,8 procentDe N-VA reageert als door een wesp gestoken op een mededeling van ontslagnemend premier Yves Leterme. Die zei gisteren bij een bezoek aan de Europese Centrale Bank dat de regering het begrotingstekort voor 2012 terugdringt tot 2,8 procent in de meerjarenbegroting die nog deze maand moet worden ingediend bij Europa.

De partij van Bart De Wever roept straks een persconferentie bijeen om haar ongenoegen te uiten over de ontslagnemende regering Leterme. (EE)

Onze partners