N-VA: ‘Brusselaars zijn gebrek aan daadkracht en amateurisme beu’

© belga

‘De Brusselaars zijn het gebrek aan daadkracht en amateurisme grondig beu waaraan de Open Vld in de meerderheid zo ijverig meewerkt.’ Dat zegt Brussels parlementslid en fractievoorzitter Johan Van den Driessche (N-VA) zaterdag in een reactie op een uithaal van Brussels minister van Financiën, Guy Vanhengel, naar zijn partij.

Johan Van den Driessche verwijst onder andere naar de rellen, de perikelen rond Samusocial, het Eurostadion en recentelijk nog vzw Gial.

Guy Vanhengel liet zaterdag in L’Echo optekenen dat ‘de N-VA niet in staat is om Brussel te besturen, aangezien ze Brussel niet als gewest wil’. Nog volgens het Open Vld-kopstuk komen het discours en de houding van N-VA meer en meer in de buurt van het Vlaams Belang en wordt het voor de liberalen steeds moeilijker om de N-VA te steunen.

Die verklaring was dan weer een reactie op een uitspraak van de Brusselse MR-topman Didier Reynders, die vorige week zei dat hij bereid is om met de N-VA samen te werken in Brussel. ‘De N-VA wil ijveren voor een veilige thuis in een welvarend Brussel en zal, als zij daartoe de kans krijgt van de Brusselaars, zich daarvoor 100 procent inzetten’, repliceert Van den Driessche nu in een mededeling.

Partner Content