N-VA brengt congresteksten naar buiten

25/10/13 om 12:17 - Bijgewerkt om 12:17

N-VA stelt binnenkort haar congresteksten voor die de basis moeten vormen voor het grote partijcongres begin volgend jaar. Het luik 'Welvaart en Welzijn' komt eerst, daarna 'De toekomst van zes miljoen Vlamingen in België, Europa en de wereld'.

N-VA brengt congresteksten naar buiten

N-VA-toppers Bart De Wever (L) en Ben Weyts. © BELGA

N-VA stelt volgende week haar congresteksten voor die de basis moeten vormen voor het grote partijcongres begin volgend jaar. Het luik 'Welvaart en Welzijn' wordt maandag voorgesteld, 'De toekomst van zes miljoen Vlamingen in België, Europa en de wereld' volgt woensdag. Dat welvaart en welzijn afzonderlijk toelichting krijgt, heeft volgens de woordvoerder niets te maken met de heisa rond opgestapt partijlid Nick Mouton.

Over de congresteksten was de jongste tijd al heel wat te doen. Nick Mouton, Lovendegems fractieleider en N-VA'er van het eerste uur, verliet de partij uit onvrede met de inhoud ervan. 'Die teksten zijn louter op ondernemers gericht en ronduit populistisch', reageerde hij. 'De invalshoek van de gewone Vlaming en zeker de Vlamingen die het financieel moeilijk hebben, is volledig verdwenen.'

'Niets met Mouton te maken'

De appreciatie van Mouton toetsen aan de eigenlijke teksten kon nog niet, omdat die nog niet bekendgemaakt waren. Dat zal volgende week gebeuren, maken voorzitter Bart De Wever en congresvoorzitter Ben Weyts vrijdag bekend. Starten doen ze met het luik 'Welvaart en Welzijn'.

Die opsplitsing heeft volgens N-VA niets te maken met de affaire-Mouton. 'Dat is weken geleden al beslist', aldus woordvoerder Joachim Pohlmann. 'Het heeft te maken met de omvang van de teksten. Als we alles in één keer zouden bekendmaken, krijg je gewoon een zee van voorstellen waar veel in verloren dreigt te raken.' (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners