N-VA betreurt 'brutale aanval' van CD&V-ministers

24/03/11 om 13:41 - Bijgewerkt om 13:41

N-VA betreurt de "brutale aanval" van de CD&V-ministers en vraagt zich af wat hun precieze agenda is. "Dit is een erg spijtige zaak."

N-VA betreurt 'brutale aanval' van CD&V-ministers

© Belga

In een opiniestuk in verschillende kranten haalden de CD&V-ministers zwaar uit naar de N-VA. Ontslagnemend premier Yves Leterme zei daarnaast in een interview met De Standaard dat De Wever 'mislukt' is en niets gedaan heeft met zijn verkiezingsoverwinning.

De partij meent dat ze enkel evidenties heeft uitgesproken. Er moet voor N-VA ook heel snel duidelijkheid komen over wat het definitieve bod is van de Franstaligen en elke Vlaamse partij moet dan maar aangeven of dat voldoende is.

De Vlaams-nationalisten zeggen verbaasd te zijn over de "ergernis of frustratie" waaraan premier Yves Leterme en de CD&V-ministers uiting geven. Ze menen dat ze enkel dingen heeft gezegd die vanzelfsprekend zijn, zoals dat er grenzen zijn aan hoe lang je in lopende zaken kan blijven, dat de regering het aura krijgt van een volwaardige regering - wat bij de Franstaligen alle druk wegneemt in de lopende onderhandelingen - en dat de Franstaligen en de PS op kop dominant zijn in de ontslagnemende regering.

Verdeeldheid
Na de uithaal van de Vlaamse christendemocraten vreest N-VA dat de Franstalige partijen in hun vuistje zullen lachen om de verdeeldheid onder de Vlaamse partijen. "Dat is een erg spijtige zaak. N-VA had liever samen met de CD&V de Franstalige partijen onder druk gezet om finaal alsnog een goed akkoord te kunnen bereiken. De vraag is of dit nu nog mogelijk is", aldus N-VA.

De partij is het wel met CD&V eens dat deze situatie zo niet kan
blijven duren. "Er moet nu inderdaad heel snel duidelijkheid komen, zowel van de Franstaligen als van de Vlamingen", luidt het.

(Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners