N-VA beoordeelt voorstel Di Rupo op basis drie criteria

01/12/10 om 17:03 - Bijgewerkt om 17:03

De partij zal het voorstel van de PS-voorzitter om de gewesten tot 14 miljard euro fiscale autonomie te geven grondig bestuderen.

N-VA beoordeelt voorstel Di Rupo op basis drie criteria

© Belga

De N-VA gaat het voorstel van PS-voorzitter Elio Di Rupo over het geven aan de gewesten van tot 14 miljard euro fiscale autonomie beoordelen aan de hand van drie criteria.

De partij zei woensdag het voorstel te zullen bestuderen eens men het gekregen heeft. 'Onderhandelingen voer je niet via de media. Dat heeft meestal niet veel kans op succes. Maar we zullen dit grondig bestuderen'.

Het voorstel zal geëvalueerd worden aan de hand van drie criteria: de financiële impact voor de deelstaten, de vraag in hoeverre de deelstaten met het voorstel beleid kunnen voeren en tot slot of het voor responsabilisering zorgt.

Stroomversnelling

Di Rupo liet woensdag ook weten dat als alles goed loopt de formatie binnen twee weken zou kunnen starten. In een reactie noemde N-VA-voorzitter Bart De Wever dat realistisch als het een goed voorstel is.

De Wever wil dat de zaken in een stroomversnelling komen. 'Er moet nu worden afgerond. De bevolking is het meer dan beu. Ca casse ou ça passe, zoals de Franstaligen zeggen. Ofwel komt er een goede regering, ofwel niet', aldus De Wever. 'Mocht het allemaal lukken binnen de 14 dagen, ik zou de doodgelukkigste mens zijn'.

Onze partners