N-VA benadrukt Vlaamse identiteit en ambities van partij op bijeenkomst in Wachtebeke

17/09/17 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:50

Bron: Belga

Na de aankondiging dat N-VA geen communautaire verkiezingscampagne zou houden, kreeg de partij de kritiek dat ze haar Vlaams-nationalistische idealen aan de kant geschoven had.

N-VA benadrukt Vlaamse identiteit en ambities van partij op bijeenkomst in Wachtebeke

Bart De Wever op de familiedag van N-VA in Wachtebeke © Belga

'De moed om de nodige hervormingen te verdedigen is soms ver te zoeken. Het zal van ons en van ons alleen afhangen.' Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever zondag gezegd op de familiedag van zijn partij. 'Wie een welvarend en solidair Vlaanderen en een veilig Vlaanderen wil, wie de Vlaamse identiteit wil omarmen en wie een zelfstandig Vlaanderen wil, roep ik op om onze rangen te versterken', zei De Wever.

N-VA blies verzamelen in het provinciaal domein Puyenbroeck in het Oost-Vlaamse Wachtebeke. Tijdens zijn toespraak wilde De Wever 'duidelijk maken waar het voor ons om gaat volgend jaar en het jaar daarop', wanneer eerst lokale en vervolgens regionale, federale en Europese verkiezingen plaatsvinden. Volgens De Wever leveren de federale en de Vlaamse regering, en met name de N-VA-ministers, goed werk. 'Maar dat werk was niet gemakkelijk. Het wordt ons bij momenten zelfs van allerlei kanten heel moeilijk gemaakt. We moeten als N-VA'ers continu spitsroeden lopen', luidde het voor enkele duizenden N-VA-leden en sympathisanten.

Maar de 'tocht' van N-VA is nog maar pas begonnen, zei De Wever. Er zijn nog heel wat hervormingen nodig, 'maar helaas is ook elders de moed om de nodige hervormingen te verdedigen soms ver te zoeken. Het zal van ons en van ons alleen afhangen.'

'Wie een welvarend en solidair Vlaanderen wil, roep ik op om onze rangen te versterken', zei de N-VA-voorzitter. 'Wie een veilig Vlaanderen wil, roep ik op om onze rangen te versterken. Wie de Vlaamse identiteit wil omarmen, roep ik op om onze rangen te versterken.'

De N-VA streeft naar 'een welvarend en warm Vlaanderen, een veilig Vlaanderen en een sterke gemeenschap gefundeerd op onze Vlaamse identiteit', vatte De Wever samen. Hij noemde het vanzelfsprekend dat dat streven enkel in een zelfstandig Vlaanderen verwezenlijkt kan worden. 'Laat daar geen enkele twijfel over bestaan.' Eerder deze week maakte De Wever bekend dat zijn partij in 2019 geen communautaire campagne zal voeren, maar dat confederalisme wel de essentie van zijn partij blijft.

Onze partners