N-VA: 'ACW moet zelf opdraaien voor Dexia-verliezen'

27/11/12 om 20:38 - Bijgewerkt om 20:38

'Het ACW is een pyromaan die zijn eigen huis in brand steekt en nadien een brandverzekering afsluit.' Dat zegt N-VA-kamerlid Peter Dedecker. 'ACW moet zelf opdraaien voor geleden schade bij Dexia.'

Dat de auditeur van de Raad van State adviseert de regeling omtrent Arco te vernietigen, is voor kamerlid Peter Dedecker van oppositiepartij N-VA "niet meer dan logisch". "Niet de belastingbetaler, maar het ACW moet haar coöperanten vergoeden voor de geleden schade".

Winsten privatiseren en verliezen collectiviseren

"Het ACW kon dankzij de winstbewijzen in Dexia Bank België (nu Belfius) jarenlang de winsten afromen. Winsten ontstaan mede dankzij de eigen activiteiten via Arco. Het is dan ook niet meer dan normaal dat de organisatie ook opdraait voor de verliezen. De winsten privatiseren en de verliezen collectiviseren, is immers een principe waar sociale organisaties als ACW steeds terecht tegen vechten", zegt Dedecker.

Arco zat zelf in de raad van bestuur van Dexia en heeft door een te

grote drang naar dividenden mee de val van de groep veroorzaakt,

zegt de N-VA'er nog. "Het ACW is in deze een pyromaan die zijn eigen woning in brand steekt en nadien een brandverzekering afsluit". (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners