Muyters wacht niet op sociale partners: 'Ze hebben tijd genoeg gehad'

20/04/15 om 06:44 - Bijgewerkt om 06:44

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) gaat niet wachten op de sociale partners om het banenpact op te starten. 'Ze hebben tijd genoeg gehad om er hun zeg over te doen', klinkt het.

Muyters wacht niet op sociale partners: 'Ze hebben tijd genoeg gehad'

Philippe Muyters, minister van Sport © Belga

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters gaat zelf het banenpact op gang schieten, zonder te wachten op voorstellen van de sociale partners over projecten voor langdurig werklozen. Zij hebben tijd genoeg gehad om er hun zeg over te doen, zo laat de N-VA-minister weten in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Geen eensgezindheid

De minister zegt nog open te staan voor een akkoord van de sociale partners over het Vlaamse banenpact, maar echt geloven in een snel akkoord doet hij niet meer. "Op een moment moet je als minister je verantwoordelijkheid nemen. Met de sociale partners als het kan, maar ik ga het beleid niet stilleggen omdat er tussen vakbonden en werkgevers geen eensgezindheid is", zegt hij. "Men kan van mij niet verwachten dat ik geen beleid voer omdat vakbonden en werkgevers het niet eens raken."

De werkgevers willen niet onderhandelen omdat het ABVV woensdag 22 april een stakingsdag heeft gepland. De vakbonden klagen dan weer dat Muyters te veel het kamp van de werkgevers kiest. (Belga/WB)

Onze partners