MR wil parlementaire onderzoekscommissie voor ACW

25/02/13 om 21:36 - Bijgewerkt om 21:36

Als het ACW recht in de schoenen staat, hebben ze vast geen bezwaar tegen een parlementaire onderzoekscommissie die door de boekhouding gaat. Dat menen de Franstalige liberalen.

MR wil parlementaire onderzoekscommissie voor ACW

© Image Globe

Als het ACW geen volledige transparantie biedt rond zijn boekhouding, wil MR de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie vragen om de zaak op te helderen. Dat zegt voorzitter Charles Michel.

Eerder kwam aan het licht dat het ACW overweegt de notionele intrestaftrek te gebruiken, hoewel de eigen vakbond ACV al jarenlang protesteert tegen die maatregel. Het gebruik zou het ACW toelaten jobs te redden.

Na Didier Reynders reageert nu ook MR-voorzitter Charles Michel. "De leden van deze linkse organisaties geven al jarenlang lessen in solidariteit. Nu ze zelf hun toevlucht nemen tot deze fiscale techniek, raakt me dat", aldus Michel.

Als de betrokken organisaties, "die grotendeels met overheidsgeld worden gefinancierd", niet snel duidelijkheid scheppen, wil de MR de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie vragen. (Belga/EA)

Lees meer over:

Onze partners