MR wil andere methode om 'knoeiboel' te doorbreken

06/01/11 om 11:41 - Bijgewerkt om 11:41

MR-voorzitter Didier Reynders herhaalt dat zijn partij bereid is te onderhandelen als daarvoor een andere methode wordt gebruikt.

MR-voorzitter Didier Reynders herhaalt dat zijn partij bereid is mee te onderhandelen over een staatshervorming, maar daarvoor moet wel een andere methode gebruikt worden.

Reynders noemde de politieke crisis donderdagochtend op Bel-TRL een 'mooie knoeiboel' na maanden van systematische mislukking.

De MR-voorzitter stelt vast dat er tussen de zeven onderhandelende partijen al vier maanden geen gezamenlijke vergadering meer is geweest. Volgens hem heerst er geen enkel vertrouwen tussen de partners in de huidige formule.

Reynders wil meer transparantie in de discussies over de staatshervorming en vraagt daarom dat Vande Lanotte zijn onderhandelingsnota zou bekendmaken. Hij haalt uit naar sommige Franstalige partijen waarvan hij verbaasd is dat ze in staat zijn ja te antwoorden op volgens hem totaal onaanvaardbare zaken.

Reynders herhaalt dat de onderhandelingsmethode volgens hem van in het begin verkeerd is. 'Men moet zich afvragen wat men nog wel samen wil doen om een minimum aan vertrouwen te creëren en tegelijkertijd praten over het sociaal-economische, met ondermeer de toekomst van de pensioenen en de gezondheidszorg'.

Volgens de MR-voorzitter is er niet alleen een kloof tussen Franstaligen en Vlamingen, maar ook tussen links en centrum-rechts of rechts.

Onze partners