MR: 'Verhofstadt gaat te ver met zijn geflirt met linkse radicale partijen'

09/05/12 om 10:09 - Bijgewerkt om 10:09

'Verhofstadt gaat een brug te ver met zijn geflirt met de linkse radicale partijen', dat zegt Louis Michel (MR). De Franstalige liberalen vinden dat Verhofstadt te ver ging met zijn steun aan François Hollande.

MR: 'Verhofstadt gaat te ver met zijn geflirt met linkse radicale partijen'

© Belga

Onder meer Didier Reynders en Louis Michel, twee zwaargewichten bij de MR, vinden dat Guy Verhofstadt te ver is gegaan met zijn openlijke steun aan François Hollande. Dat schrijven La Libre Belgique en De Morgen.

Tijdens een partijbureau van de Franstalige liberalen maakte vicepremier Didier Reynders zich kwaad over Guy Verhofstadt. De laatste, die de liberale fractie in het Europees Parlement leidt, feliciteerde François Hollande met zijn presidentsoverwinning. Dat is op zijn zachtst gezegd niet naar de zin van de minister van Buitenlandse Zaken.

"François Hollande heeft aangekondigd zijn land opnieuw te willen inschrijven in een Europese dynamiek", liet Verhofstadt weten in een persbericht. "Met hem, zegt hij, wordt de Schengenzone niet meer in vraag gesteld. Vooral met hem openen nieuwe perspectieven voor een economisch beleid van de eurozone."

'Wat hij niet kreeg van een rechtse Franse president, probeert hij nu van een socialistische te krijgen'

"Wat Verhofstadt niet heeft gekregen van een rechtse Franse president probeert hij nu te bereiken door steun aan een socialistische president", zei Reynders op het partijbureau van MR. Hij maakte daarmee een allusie op de verschillende pogingen van Verhofstadt om een topjob te versieren in de Europese kringen. "Dit gaat veel te ver, dit mag niet meer. Deze toestand wordt onhoudbaar", aldus Reynders.

Ook oud vicepremier Louis Michel betreurt het gedrag van Guy Verhofstadt. "Verhofstadt gaat een brug te ver met zijn geflirt met de linkse radicale partijen", vindt hij. "Op verschillende vlakken kunnen we akkoorden sluiten met de PS of de groenen, maar nu gaat het te ver. We zijn het niet eens met zijn strategie." (Belga/SD)


Onze partners