MR reageert positief op nota informateur Bart De Wever

24/06/14 om 18:27 - Bijgewerkt om 18:36

Na de CD&V reageert nu ook de MR positief op de nota van informateur Bart De Wever (N-VA).

MR reageert positief op nota informateur Bart De Wever

Charles Michel © belga

Na de Vlaamse christendemocraten willen nu ook de Franstalige liberalen van de MR voort op basis van de informateursnota van Bart De Wever. De partij spreekt van een "aanvaardbare basis om naar een volgende fase over te gaan" en aan een "louter socio-economisch" regeerprogramma te werken.

"Het communautaire is niet aan de orde", stelt de MR klaar en duidelijk. Iets wat volgens lekken ook met zoveel woorden in de nota van De Wever zou staan. "De MR wil dat een stabiele, solide regering met volheid van bevoegdheden op de been gebracht kan worden om de vele uitdagingen aan te pakken waarmee ons land geconfronteerd wordt", luidt het voorts in het persbericht van de MR. Voor de Franstalige liberalen blijft de prioriteit een reeks sociaal-economische hervormingen om werkgelegenheid te creëren, de koopkracht te verhogen en de sociale zekerheid veilig te stellen.

Maar ook met het ja van CD&V en MR blijft het voorlopig afwachten wat het CDH zal doen. De partijraad van de Franstalige humanisten buigt zich al sinds 17 uur over de nota. Voor de CDH-partijraad zat CDH-voorzitter Benoît Lutgen overigens nog een hele namiddag samen met de PS-voorzitters Di Rupo en Magnette. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners