MR keurt verkiezingsprogramma goed: 'Werknemers zijn niet 'mister cash' van de staat'

23/03/14 om 14:35 - Bijgewerkt om 14:35

'Voor ons zijn de werknemers niet de 'mister cash' van de staat', sprak MR-voorzitter Charles Michel op het congres van de MR waar het partijprogramma voor de nakende verkiezingen unaniem goedgekeurd.

MR keurt verkiezingsprogramma goed: 'Werknemers zijn niet 'mister cash' van de staat'

MR-toppers Didier Reynders, Charles Michel en Vincent De Wolf © Belga

Op een congres in Charleroi heeft de achterban van MR het partijprogramma voor de nakende verkiezingen unaniem goedgekeurd. De nadruk ligt op een fiscale hervorming, de financiering van de pensioenen, de gezondheidszorg en de strijd tegen de werkloosheid.

MR stelt een reeks hervormingen van de personenbelasting in het vooruitzicht. Zo engageert de partij zich om 13.000 euro per jaar belastingvrij te maken. Daarnaast moet ook de belastingschaal van 50 procent later in werking treden. Ook kmo's krijgen een belastingverlaging van MR.

'Voor ons zijn de werknemers niet de 'mister cash' van de staat', sprak voorzitter Charles Michel tot de 1.200 militanten. Andere goedgekeurde voorstellen: de vrijstelling van werkgeversbijdragen voor de eerste drie werknemers, het verzet tegen een belasting op huurinkomsten, de volledige strafuitvoering voor zware misdrijven en bij sommige recidivisten, en de al eerder bekendgemaakte bonus voor besparende ambtenaren.

MR blijft zich inzetten voor zelfstandigen en middenklasse, maar sociale zekerheid en werkgelegenheid eisen dit keer een bijzondere plaats op in het verkiezingsprogramma.

Ook de PS congresseert dit weekend.(Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners